kunstenaar uitgelicht

Saskia Pfaeltzer (1955) volgde haar opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunst in Amsterdam waar zij zich toelegde op beeldhouwen en monumentaal schilderen. De kunstenares heeft haar atelier in Amsterdam.
Figuratie is de rode draad on haar werk. Haar beelden, veelal uitbeeldingen van mens- en dierfiguren, zijn aansprekend en herkenbaar.  


Sinds enkele jaren bestaat het hoofddeel van haar oeuvre uit keramische vazen en beelden. Voor het vervaardigen van keramiek verblijft ze jaarlijks enkele maanden in China, in de beroemde porseleinstad Jingdezhen. Ze experimenteert daar met lokaal gewonnen porselein en met nieuwe technieken in nauwe samenwerking met lokale ambachtleiden. In deze kunstvorm komen haar schilder- en beeldhouwkwaliteiten samen. 

Saskia is een zeer productieve en veelzijdig kunstenares. Haar werk is door het jaar heen te bezichtigen in verschillende tentonstellingen in binnen- en buitenland. In de Kunstuitleen hebben wij op dit moment enkele mooie grote keramische werken te leen en/of te koop en een paar fraaie, kleine bronzen beeldjes.

 

"Ik moet mezelf blijven verrassen, dat is voor mij de oplossing om plezier te houden in wat ik doe.”"

 

Kijk ook naar het filmpje waarin Saskia over haar werk vertelt.
https://youtu.be/UYGbrib9mdc

 

                   

groter plaatje    groter plaatje