kunstenaar uitgelicht

Josua de Jong (1952) is geboren en getogen in Amsterdam waar hij ook zijn atelier heeft. Hij volgde zijn opleiding aan de Rijksacademie in deze stad.

De grote olieverfschilderijen die wij van hem in de Kunstuitleen hebben laten pure schilderkunst zien.  De onderwerpen die hij schildert zijn allemaal “klassiek”, en daardoor voor iedereen herkenbaar. De kracht van het werk schuilt dan ook niet in het idee, maar in het vermogen van Josua om met rake vegen zijn onderwerpen op het doek te zetten. Hij ziet wat wij ook zien, wat mooi is in een figuur of landschap, en weet dit op een expliciete wijze op het doek te zetten.
Zijn kleurgebruik is ingehouden. De blauwe, rode en gele pigmenten worden bijna altijd gebroken met aardkleuren of ivoorzwart. Het is dit “Hollandse” kleurgebruik en die expressionistische aanpak, die het werk van Josua een eigen karakter geven.

Op dit moment is een aantal mooie landschapschilderijen van hem beschikbaar om te huren of te kopen. Waaronder ook een paar met bekende plekjes in Bergen.
Alle werken van Josua de Jong in onze collectie zijn online te bekijken (
klik op COLLECTIE boven aan de pagina) of in de Kunstuitleen in Kranenburgh.